DOCK IN: Kde se práce, pohodlí a příroda doplňují

Na pomezí dvou světů – pulzujícího centra metropole a klidného prostředí parku kolem řeky – roste administrativní čtvrť DOCK IN. Spojuje moderní kancelářské prostory, perfektní zázemí, snadnou dostupnost – a především přímý kontakt s přírodou.

 DOCK IN je synonymem pro moderní administrativní centrum uprostřed metropole. Je součástí rezidenčního a komerčního kampusu DOCK developerské skupiny Crestyl na rozhraní pražské Libně, Karlína a Holešovic, poblíž stanice metra Palmovka. Přes klidné prostředí nabízí vynikající spojení autem i městskou hromadnou dopravou díky blízkým tramvajovým zastávkám a stanici metra – cesta do centra Prahy tak zabere jen pár minut.

 

 

 

V příštím roce kompletně dokončeno

Administrativní část DOCK IN je rozvrstvena do několika etap. První tři již dokončené etapy jsou obsazené. Do léta pak bude hotová již téměř pronajatá budova DOCK IN FOUR a byly zahájeny i práce na zcela poslední etapě DOCK IN FIVE. Dokončení této budovy, která završí výstavbu v celé nové čtvrti DOCK, je naplánováno na konec příštího roku. DOCK IN FIVE nabídne téměř 25 000 m2 kancelářských ploch a obchodních prostor. Příhodná lokalita a velké prostory k práci ale nejsou jediným, čím DOCK IN mezi ostatními projekty vyčnívá.

Zázemí podpoří produktivitu

Produktivita není ovlivněna jen stále vyspělejšími technologiemi, ale i pohodlím těch, kdo tyto technologie ovládají. A velké firmy si již ujasnily, že ke komfortu zaměstnanců nestačí pouze pohodlné kancelářské křeslo nebo automatický kávovar. DOCK IN proto nabízí pestré zázemí, které komplexní požadavky na pohodlí zaměstnanců splňuje. V areálu nechybí několik restaurací, kavárna, fitness centrum, nebo koncept DOCK-IN-JOY, v němž si lze zapůjčit padddleboardy, šlapadla či motorové čluny, nově se bude věnovat i jachtingu. Součástí areálu jsou i venkovní fitness prvky.

 

 

Nedaleko se pak nachází golfové odpaliště či tenisové kurty, okolo celého areálu vede běžecká tartanová dráha napojující se na městské cyklostezky. Developer Crestyl také počítá s otevřením mateřské školky, kadeřnictví a jiných užitných prostor a celý areál pak bude nabízet wifi připojení a možnosti si jednoduše nabít počítač nebo mobil. DOCK IN tedy kombinuje moderní pracovní prostředí s pohodlím, které si většina lidí asociuje pouze s domovem. Pomyslné mazání těchto hranic tak nabízí firmám velký potenciál k navýšení produktivity. Navíc přilehlá lokalita Palmovky nabízí kompletní občanskou vybavenost – školy, sportoviště, zdravotnická zařízení, poštu, divadlo, obchody nebo restaurace.

Příroda na dlani

Projekt DOCK IN je charakteristický svým zasazením do zeleného prostředí mezi vodní plochy. Ze stupňovitých teras budov se vine proud vegetace, který se napojuje na zeleň přímo na zemi vedoucí k centrálnímu parku o velikosti jednoho hektaru. Budovy tak nepůsobí jako betonové krychle narušující reliéf krajiny, ale harmonicky s ním splývají. V areálu je také marina a přímo se nabízí možnost relaxovat na břehu řeky.

Příroda nemá v projektu jen fyzickou přítomnost, ale proniká i do jeho duše. Všechny budovy jsou projektovány podle mezinárodních kritérií programu dlouhodobě udržitelných projektů LEED Gold. Samozřejmostí tak jsou dobíjecí stanice pro elektromobily a elektrická kola, úsporné osvětlení, ale i dešťové senzory, které umožní šetřit vodou při zavlažování venkovní zeleně – navíc se primárně využívají rezervoáry dešťové vody. DOCK IN tak představuje projekt šetrný nejen k lidské mysli, ale i k životnímu prostředí.

Zájem světových firem

DOCK IN už přilákal mnoho významných firem jako Saint-Gobain, Dáme jídlo, BNP Paribas Cardif Pojišťovna, ASSA ABLOY, Lego Trading, Publicis, Henkel nebo Hornbach. A další stále přicházejí. „Zájem o DOCK IN potvrzuje, že se nám daří vytvářet moderní administrativní centrum se skutečně příjemným pracovním prostředím v blízkosti centra metropole. Díky propojení kanceláří s byty v bezprostředním okolí je místo stále živé a celkovou unikátní atmosféru ještě podtrhuje velké množství zeleně a přilehlá řeka,“ říká Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl.

 

PR

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *